Накратко за Ваня Стефанова

 

Ваня е художникът и дизайнер на студио за реклама Light on design в Пловдив. Завършва СХУ за Сценични кадри, а след това продължава образованието си в АМТИ, специалност Сценография и костюми.

Художник, дизайнер и майка

реклама-пловдив-ваня-стефановаТя е един от създателите на първия в Пловдив базар за ръчноправени неща “Хендмейд дей” през ранната 2006.

Освен сценограф, Ваня е и художникът зад Лайт он дизайн студио, където проектира и изработва оригинални интериори на заведения и магазини, керамични пана и декорации.

Прави креативен дизайн на фирмена идентичност, на печатна и външна реклама. Графичният дизайн е в кръвта й.

Майка на 4-годишния Камен.

През 2010 участва в обща изложба в Клуб Баския, а първата си самостоятелна изложба “Острови” подрежда през 2016 в галерия “Константин”, Пловдив.

От лятото на 2016 е участник и един от организаторите на пленер в Синеморец.

Ваня и морето

луните-живеят-в-синята-стая-ваня-light-on-рекламаСред любимите й техники и материали се подреждат акрилни платна, колажи и монотипии. Керамични пана и кукли, съдове и котки са резултат от дългогодишните експерименти с глина.

Морето е постоянна тема в работите на Ваня. Населявано с лодки и птици, облаци, жени и луни, то разлюлява вълните си и ни отвежда на места, по които копнеем…

Последната самостоятелна изложба на дизайнера на Light on рекламно студио е през лятото на 2017 г. Беше представена в галерия „Лабиринт“ и се радваше на посетители любители, професионални критици и журналисти

Споделете