• "Тревите" - Ваня Стефанова, колекция "Облачни улици"
  • "Сутрин" - Ваня Стефанова, колекция "Облачни улици"
  • "Зеленчуци и море" - Ваня Стефанова, колекция "Облачни улици"
  • "Тревите се люлеят" - Ваня Стефанова, колекция "Облачни улици"
  • "Облачни улици" от Ваня Стефанова
  • Ваня Стефанова, колекция "Облачни улици"

Магията на „Облачни улици” и Ваня Стефанова – лятна изложба на галерия „Лабиринт” в Пловдив

posted in: арт, Рисунки | 1

Прохлада за ценители по безбрежни „Облачни улици“ 

Художникът и дизайнер на Light on рекламно студио прегръща в следващите две седмици безоблачното и жарко пловдивско лято в своите „Облачни улици”. Новата самостоятелна изложба на Ваня Стефанова е представена в галерия  „Лабиринт” от самата нея и от Елена Калпакчиева – създател на най-новия креативен проект за експозиции в Пловдив.

облачни улици ваня стефанова light on
Художникът на Light on – Ваня Стефанова

Последната творческа порция на Ваня е основно живопис от акрил и масло и колажни техники. Тематична е и е свързана отново с веселата игра на нейното вдъхновение – природата. Въпреки това всяко от платната по стените в галерията разказва собствени истории и живее в своя траектория, наситена с безброй гледни точки.

Облак от цветове

Живи и оптимистични цветове шарят в нивите на Ваня. Там спокоен ветрец шепне с гласа на вечерен слънчолед, поклаща дългокосите треви с осанка на жена и… живот. „Последните две не са ли синоними?”, ще си припомните и ще възкликнете с радост и благодарност веднага след като застанете срещу картините.  

Весели и буреносни, небесните улици от облаци водят до мечтани приключения. Морето танцува с феноменални джинове, а любимите му лодки тактуват и пеят в неговия ритъм, понасяйки се все по-нависоко, в необятни и желани пространства. Отпивайки лимоновите глътки от буркана, ще се блъснете в още един въпрос, извикан от киселия привкус: „Доколко можем да опитомим и защо?”.

Сини „Облачни улици“

Очевидно „Облачни улици” влизат в синия творчески период на Ваня. В него обектите от всяка картина търсят, искат, догонват се и се изпреварват спокойно, като съжителстват жизнено и естествено и всеки път творят хармония. Но не можем да пропуснем и платната, които контрастно влизат в  моменти на разговор със синьото. Защото в тях откриваме отговори на всеки въпрос, изникнал от досега ни с „Облачни улици”, и ни обзема весело чувство на успокоение и щастие – подобно на това, което споделя самата Ваня: „Чувствам се добре!”.

„Облачни улици”, среща с позитивния заряд на природата и прекрасно настроение Ви очакват всеки делничен ден в периода 30.06. – 17.07.2017 г.  при условие, че посетите галерия „Лабиринт” в часовете между 17.00 и 19.30ч. Ще отнесете от там за себе си прохлада и вдъхновение. Заслужава си!

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *