брандиране на коли с фолио от light on пловдив

Какви са законовите правила за брандиране на автомобили?

Брандиране на автомобили по правилата на КАТ

Почти всеки предприемач използва възможностите за безплатна реклама върху фирмените превозни средства. Преди да пристъпите към облепване на своите автомобили с фолио, е добре да сте запознати с правилата на КАТ за брандиране на автомобили и поставяне на рекламни надписи. Те са свързани основно със забраната да се заличава реалният цвят на автомобила, за да не се чете това като опит за заблуда на органите на реда.

Наредбата на МВР № I-45/ за регистриране, пускане и спиране от движение на МПС, последно променена през май 2014г., гласи:

„Чл. 47. (1) (Изм. – ДВ, бр. 93 от 2006 г., изм. – ДВ, бр. 57 от 2007 г., изм. – ДВ, бр. 94 от 2009 г., изм. – ДВ, бр. 67 от 2012 г.) Звената „Пътна полиция“ допускат до регистрация превозни средства с поставени върху тях табели, надписи и емблеми, ако те не са в противоречие с действащите нормативни актове.
(2) (Изм. – ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Всички надписи се изписват на български език с изключение на запазените търговски марки. Надписите и емблемите могат да се дублират на чужд език.
(3) (Доп. – ДВ, бр. 67 от 2012 г., изм. – ДВ, бр. 45 от 2014 г., в сила от 30.05.2014 г.) Забранява се изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС, с изключение на разрешените с нормативни актове, както и се забранява облепване на превозното средство с фолио, водещо до заличаване на основния цвят и подвеждане при идентифициране.
(4) (Отм. – ДВ, бр. 94 от 2009 г.)
(5) (Нова – ДВ, бр. 31 от 2015 г.) За нуждите на идентифицирането при облепване на превозно средство с фолио съгласно ал. 3 задължително се оставя необлепен минимум един основен детайл – преден капак или покрив.”

Професионално брандиране на автомобили от Light on design студио

 

Независимо дали става дума за облепване с фолио на микробус, лека кола или друго превозно средство, добрият вариант е да се доверите на професионална рекламна агенция. Студио Light on design съблюдава посочените от наредбата правила за брандиране на автомобили още при проектиране на дизайна. Същинското изрязване с плотер и облепяне с фолио също е с гарантирано качество, тъй като го прави лично екипът на студиото, със свой ресурс и база и без подизпълнители. Така клиентите получават напълно завършена и законосъобразна услуга по дизайн и брандиране на автомобили с фолио.

Light on design предлага услугата по изработка и поставяне на рекламни надписи и други изображения от фолио на превозни средства в Пловдив и областта. За повече информация или за запитване, свържете се с Light on на посочените контакти, за да получите професионален и изискан дизайн за брандиране на автомобил:

Light on рекламно студио – Пловдив

 

Споделете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *